[rev_slider beethoven]

 

Stap in de wereld van Beethoven! Dirigent Jules van Hessen is uw bezielde én bezielende reisleider. De maestro en Het Gelders Orkest nemen u mee voor een inspirerende tour. Verdiep, verwonder en verras uzelf aan de hand van live gespeelde muziekfragmenten, anekdotes en boeiende wetenswaardigheden. Uw reis eindigt met de complete uitvoering van het meesterwerk van Beethoven.

Dans

De zevende symfonie van Beethoven wordt ook wel zijn danssymfonie genoemd, door de vele sterke ritmische elementen. Meteen al het eerste deel kent een ritmisch gegeven dat erg moeilijk is vol te houden. Dirigenten bedienen zich vaak van banale ezelbruggetjes om het orkest hierbij te helpen. Jules onthult er een aantal!

Toegift

Het tweede deel is misschien wel het populairste uit al zijn symfonieën. Hier hoort u de intiemste en meest aangrijpende treurmars ooit geschreven. Jules laat onder meer horen dat een simpele baslijn het hele deel draagt en vertelt dat het deel tijdens de eerste niet alleen als toegift werd gespeeld, maar dat het deel ook wel eens bij uitvoeringen va andere Beethoven symfonieën er tussen geschoven werd. Verder horen we welke latere collega van Beethoven wel heel erg geinspireerd werd door dit stuk. Eerbetoon of…plagiaat?

Misschien wel het allermooiste deel uit deze symfonie? Geniet alvast hiervan!