In het seizoen 2015/2016 wordt met de volgende solisten samengewerkt:

De Vier Jaargetijden

Mayte Levenbach, Shin Sihan, Quirine Scheffers en Dimiter Tchernookov, viool

mayte

Mayte Levenbach (2001) (lente) is een jonge violiste die graag diverse stijlen muziek speelt en componeert. Zij hoorde met drie jaar voor het eerst het geluid van de viool en wilde sindsdien viool leren spelen. Ze begon met de Suzuki methode en met 7,5 jaar werd ze al toegelaten aan de Jong Talent Afdeling van het Koninklijk Conservatorium te Den Haag , eerst als leerlinge van Ilona Sie Dhian Ho en nu studeert ze bij Theodora Geraets. Mayte houdt er van om muziek te maken met andere jonge musici, onder andere door deelname aan concoursen. Dat levert haar behalve enkele belangrijke prijzen bovendien nieuwe muziekvrienden op. In het verleden is zij (ook als concertmeester) lid geweest van verschillende orkesten, maar in de toekomst zou ze graag een kamermuziek ensemble willen formeren. Verder componeert Mayte: een aantal composities zijn al door haar en andere musici voor publiek uitgevoerd.

 

 

shin

Shin Sihan(1994) (zomer) Shin was bijna 6 jaar toen hij zijn eerste vioolles op de Leidse muziekschool kreeg. Na anderhalf jaar kwam hij onder de hoede van Coosje Wijzenbeek. Momenteel studeert hij bij Vera Beths aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Hij speelde vanaf zijn achtste tot en met zijn zestiende jaar in de Fancy Fiddlers, het ensemble van Coosje Wijzenbeek. Met de Fancy Fiddlers heeft hij veel concerten in binnen- en buitenland gegeven. Hij won al diverse prijzen, (o.a. Tweede Prijs en NTR publieksprijs bij het Nationaal Vioolconcours), hij volgde vele masterclasses en is sinds 2013 primarius van het Animato kwartet waarmee hij in binnen- en buitenland optreedt.

 

 

Quirine-Scheffers-01-12-M.D.-Daniel-611x397

Quirine Scheffers (herfst) studeerde aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag achtereenvolgens bij Theodora Geraets en Peter Brunt, Krzysztof Węgrzyn en Charles-André Linale. Quirine nam deel aan verscheidene masterclasses en werkte met gerenommeerde componisten als György Kurtag en Sofia Goebaidoelina. Ze trad zowel solistisch als in kamermuziekverband op in binnen- en buitenland. Haar vaste kamermuziekpartners zijn: Izhar Elias, Gwyneth Wentink en Lars Wouters van den Oudenweijer. Sinds 2009 is Quirine aanvoerder van het Daniel Kwartet en speelt ze in het Quimias Trio. Naast haar concertpraktijk legt Quirine zich toe op het begeleiden van jong talent. Sinds 2012 is Quirine Plaatsvervangend Concertmeester van het Rotterdams Philharmonisch Orkest.

 

 

dimiter

Dimiter Tchernookov (winter) is een Frans-Bulgaarse violist en Plaatsvervangend Concertmeester van Het Gelders Orkest. Na zijn studie aan het Conservatoire National Superieur de Paris onder Olivier Charlier vervolgde hij zijn opleiding in New York. Hij trad daar op in alle belangrijke zalen:Carnegie Hall, Lincoln Center, Yamaha Hall, Museum of the City of New York, NYC & Morgan Libraries en Yale & Colony Clubs. In 2011 verhuisde Tchernookov naar Amsterdam waar hij een glanzende orkestrale carrière opbouwde. Zijn deelname aan vele masterclasses wereldwijd gaven hem de gelegenheid om te werken met en te leren van grote musici zoals Gerard Poulet, Donald Weilerstein, Ani Kavafian, Sylvia Rosenberg, Yifra Neaman, Takashi Shimitsu, David Chan, en het Orion Quartet.

 

 

Rachmaninovs Tweede Pianoconcert

Nino Gvetadze, piano

Nino-Gvetadze-9-c-Sussie-Ahlburg-gesneden

Nino Gvetadze heeft vele prijzen gewonnen waaronder winnares Publieksprijs, Persprijs en Tweede Prijs Franz Liszt Concours 2008 en winnares van de Borletti-Buitoni Trust Award 2010.

Vanaf haar zesde speelde Nino Gvetadze met orkest. Zij heeft opgetreden met dirigenten als Yannick Nézet-Séguin, Michel Plasson, Otto Tausk, Etienne Siebens, Jansug Kakhidze en John Axelrod, en speelde samen met het Brussels Philharmonic Orchestra, het Rotterdams Philharmonisch Orkest, het Radio Filharmonisch Orkest en de Radio Kamer Filharmonie, het Residentie Orkest, het Limburgs Symfonie Orkest, het Brabants Orkest, Holland Symfonia, de Rheinische Philharmonie en het Seoul Philharmonic Orchestra.

Nino is een veelgevraagd soliste bij internationale festivals en speelde kamermuziek met Jean-Yves Thibaudet in het Spoleto Festival. In Bayreuth speelde zij een recital op een vleugel van Franz Liszt. In Hannover speelde zij in de beroemde serie Pro Musica Preisträger am Klavier. Hoogtepunten  zijn recitals in o.a. Toulouse (Festival Piano aux Jacobins), Tokyo (Bunka Kaikan Hall), Lucerne (Piano Festival) en het Concertgebouw Amsterdam.