Laden Evenementen

Maestro Jules onthult het verhaal van de indrukwekkende Zevende Symfonie van Sjostakovitsj. Aangrijpende muziek vol dubbelzinnigheden. Het deel voor de pauze bestaat uit uitleg met door het orkest gespeelde muziekfragmenten en ondersteunende beelden. Na de pauze speelt het Philips Symfonie Orkest, met 100 musici de indrukwekkende Zevende Symfonie van Sjostakovitsj zonder onderbreking. De beelden komen terug en u beleeft het Beleg van Leningrad en Sjostakovitsj’ aangrijpende verhaal met geheel andere oren!

bestel tickets >>

 

Nederlands belangrijkste Outsider Art kunstenaar Willem van Genk liet zich door het werk van Sjostakovitsj inspireren. Met het verschijnen van een overzichtsexpositie in de Outsider Art Museum, is dit concert een ode aan deze internationaal bekende schilder. Voor van Genk was klassieke muziek  een belangrijke drijfveer. Hij omschreef zijn eigen werk als “symfonieën die uit mijn hersens komen.” Hij was vooral gegrepen door de muziek en het gedachtengoed van Sjostakovitsj, die ageerde tegen alle vormen van onderdrukking.

Van 19 september tot en met 15 maart 2020: overzichtstentoonstelling ‘WOEST’- Willem van Genk te zien in het Outsider Art Museum, gevestigd in de Hermitage Amsterdam.