Beleef muziek met andere oren!

Maestro Jules Onthult

Het derde seizoen is in volle gang nog vier concerten te gaan in TivoliVredenburg:  drie orkesten met meesterwerken van Dvorak, Tsjaikovski, Stravinsky en Sjostakovitsj. Met Kerst waren we drie maal op NPO2 en 14 maart 2017 ons debuut in het Concertgebouw.

kijk hier voor het repertoire.

Maestro Jules onthult

op NPO2 (AVROTROS)

Radio Filharmonisch Orkest

25 december Tsjaikovski’s Romeo en Julia

kijk hier terug!
26 december Beethovens Vijfde Symfonie

kijk hier terug!
27 december Rachmaninov’s Tweede Pianoconcert met Nino Gvetadze

kijk hier terug!

Alleen het spectaculaire slot:

Concerten in TivoliVredenburg:

do 2 feb – Tsjaikovski 1 Uitgelegd (NNO)
do 9 mrt – Stravinsky’s Vuurvogel Uitgelegd (RFO)

di 14 mrt- Beethoven 5 Concertgebouw (RFO)
do 18 mei – Sjostakovitsj 5 Uitgelegd (HGO)

Volgens filmmaker Jean van de Velde

“Het Allerbeste”

dvorak

Tijdens De Nieuws BV op Radio 1 mogen prominente Nederlanders ons warm maken voor de allermooiste dingen in het leven. Filmmaker Jean van de Velde  koos het concert met Dvorak Uitgelegd en gaf een lyrische en beeldende beschrijving. Klik links op de foto om het fragment te beluisteren.

 

Maestro Jules Onthult laat iedereen de liefde, kracht en schoonheid van klassieke muziek beleven.

Na twee bruisende, succesvolle seizoenen met  concerten door het Gelders Orkest sluiten dit seizoen ook het Noord Nederlands Orkest en het Radio Filharmonisch Orkest zich bij ‘Maestro Jules Onthult’ aan. Er zijn er meer dan 20 concerten geprogrammeerd. De formule wordt steeds bekender: voor de pauze ontrafelt Maestro Jules analytisch en anekdotisch het meesterwerk, speelt het orkest hieruit cruciale fragmenten, bijzondere solo’s en spannende overgangen en wordt het geheel ondersteund door de projectie van  poëtische of abstracte lichtbeelden op een groot projectiescherm boven het orkest. Elk fragment krijgt zo zijn eigen herkenningsbeeld.

Na de pauze volgt het hele stuk en blijken de beelden de loop van de muziek zo te verduidelijken dat er voor de luisteraar veel meer te beleven valt. Spelenderwijs ontstaat een verrassend  inzicht in de opbouw en de betekenis van de muziek, terwijl voorkennis niet nodig is.  Mede dankzij deze unieke combinatie van beeld en klank ontstaat een nieuwe  muziekervaring; je beleeft de muziek met andere oren.

Het eerste seizoen kwamen Mahlers Eerste Symfonie, Beethovens Zevende Symfonie en Stravinsky’s Vuurvogelsuite voorbij en oogstten veel succes! Het tweede seizoen onthulde Maestro Jules de schoonheid van Vivaldi’s Vier Jaargetijden, Beethovens Vijfde Symfonie, Brahms Derde Symfonie, De Nieuwe Wereld van Dvorak en Rachmaninovs Tweede Pianoconcert. Concerten in TivoliVredenburg (Utrecht), Musis Sacrum en Stadhuishal (Arnhem), de Vereeniging (Nijmegen), De Oosterpoort (Groningen), Orpheus (Apeldoorn) en De Hanzehof (Zutphen).Dit seizoen staan Beethovens Eerste Symfonie, Dvoraks Achtste Symfonie, Tsjaikovski’s Eerste Symfonie (Winterdromen), Stravinsky’s Vuurvogel, Beethovens Vijfde en Sjostakovitsj’ Vijfde Symfonie in de schijnwerper. Kijk voor een indruk naar de promo’s op deze website of lees het enthousiaste artikel in de Telegraaf. 

Het programma van ons derde seizoen kunt u hier vinden

 

 

 

 

Partners:

TVlogo

gelderslogo

NNO

logo-rfo

 

 

 

Sponsor:

cms_derks_star_busmann