Maestro Jules Onthult, Meesterwerken 2019-2020

Saint-Saëns – Carnival des Animaux

naar kaartverkoop

 Tivoli Vredenburg – Muziekgebouw Eindhoven – Concertzaal Tilburg

Carnaval des Animaux is een rare eend in de bijt in het oeuvre van Saint-Saëns, een componist die de naam had vormvast en conservatief te zijn, niet bepaald het zonnetje in huis. Allereerst is daar die bonte beestenbende, op geraffineerde manier in noten gevangen. Wat daarachter schuilgaat, onthult Maestro Jules: satire en dubbele bodems. Dieren zijn immers net mensen.

Berlioz – Symfonie Fantastique

naar kaartverkoop

Lievekamp Oss – Muziekgebouw Eindhoven

Alles draait om het befaamde ’Symphonie Fantastique’ van Hector Berlioz. Vóór de pauze ontrafelt dirigent Jules van Hessen als een stand-up musician analytisch en anekdotisch het meesterwerk van Berlioz. De muzikanten van het Philips Symfonie Orkest spelen hierbij cruciale fragmenten, bijzondere solo’s en spannende overgangen.

Tsjaikovski Symfonie no.6 Pathetique

naar kaartverkoop Tivoli Vredenburg

Tivoli Vredenburg 

Negen dagen na de première van zijn ‘Pathétique’ overlijdt Pjotr Iljitsj Tsjaikovski volkomen onverwacht.  Al snel wordt de symfonie door analisten, musici en complotdenkers binnenstebuiten gekeerd, op zoek naar aanwijzingen en voorbodes. Had Tsjaikovski zijn eigen requiem geschreven? Wat was het ‘geheime programma’ waarover de componist sprak? En waarom duikt er te midden van al die onheilszwangere muziek een lieflijke wals op? Raadsels en mythes die een vruchtbare voedingsbodem zijn voor boeken, films en complottheorieën. Maestro Jules onthult het mysterie van Tsjaikovski’s dood en laat de wanhoop van de componist horen en zijn langzaam wegstervende hartslag.

Maestro Jules Onthult: Het Orkest

naar kaartverkoop

Tivoli Vredenburg – Musis Arnhem – Deventer Schouwburg – De Vereeniging

Ontdek wat er allemaal mogelijk is met het paradepaardje van de klassieke muziek: het symfonieorkest. Terwijl Maestro Jules laat zien wat er mogelijk is met een symfonieorkest, bepaalt het publiek wat er gespeeld wordt. Bijvoorbeeld, ken jij de ultieme liefdesmelodie? Een interactief concert vol symfonische hits van de grote meesters, ronkende filmscores. Zelfs de uitvaart top 3 komt voorbij. Dynamisch, verrassend en vooral erg inspirerend! Waar dirigent Jules van Hessen gewoonlijk een meesterwerk binnenstebuiten keert, gaat hij bij dit interactieve concert met het symfonieorkest aan de slag. En met jou! Tijdens dit concert mag jij namelijk bepalen wat er gespeeld wordt én maak je misschien wel je dirigeerdebuut!