Muziek verbindt. Dat geldt zeker ook voor klassieke muziek, ook al is het soms moeilijk om zonder enige voorkennis ingeslepen rituelen en tradities te doorgronden. De nieuwe serie Maestro Jules Onthult is de ideale manier om grote klassieke meesterwerken beter te leren kennen terwijl u onvoorbereid optimaal gaat genieten van symfonische muziek. De onderhoudende uitleg en aanpak van Maestro Jules van Hessen staan garant voor onvergetelijke avonden.

Toelichting

Bij Maestro Jules Onthult staat in elk concertprogramma een klassiek topwerk centraal. Voor de pauze licht dirigent Van Hessen op een toegankelijke wijze het centrale meesterwerk toe door markante delen live met het symfonieorkest te repeteren en u in begrijpelijke taal over het achtergrondverhaal te informeren. Spelenderwijs raakt u vertrouwd met grote monumentale meesterwerken, maakt u kennis met de keuken van het symfonieorkest en komt u door de speelse aanpak van maestro Jules van Hessen heel dicht bij het wonder van de muziek.

Na de pauze wordt het meesterwerk integraal door het symfonieorkest gespeeld en gaat u met de luisterervaring van voor de pauze nog meer genieten.

Visueel en interactief

Een grote trap tussen het podium en de zaal staat symbool voor het contact tussen dirigent, orkest en het publiek. Het concert wordt visueel ondersteund met beelden, zodat u niet ‘verdwaalt’ in het stuk. Voor de pauze is de sfeer instructief en interactief. Na de pauze geniet u voluit van de schoonheid en het mysterie van de muziek. En na afloop van het concert kunt u met dirigent en orkestleden napraten aan de bar. Vragen stellen via Twitter kan ook en desgewenst komt Jules van Hessen vooraf of in de pauze van het concert naar een speciaal georganiseerde bijeenkomst om over het concert te praten.

Toegankelijk

Het belangrijkste doel van Meesterwerk in concert is dat u zich helemaal thuis voelt in de concertzaal en volop gaat genieten van monumentale meesterwerken. Meesterwerk in concert neemt drempels weg, doorbreekt vastgeroeste rituelen en maakt de concertzaal voor werkelijk iedereen toegankelijk. Want nogmaals: voorkennis is niet nodig.