Traditie en Vernieuwing

Maestro Jules Onthult de nieuwe serie ‘onthullingsconcerten’. Ontdek de nieuwe geheimen in oude meesterwerken, luister naar ronkende hits van de klassieke meesters.

Jules van Hessen: “Een kakelvers nieuw seizoen voor ‘Maestro Jules Onthult’ staat in de steigers. Enerzijds gaan we natuurlijk door met onze vertrouwde formule waarin we meesterwerken op de snijtafel leggen, staafmixers uitdelen en drempels wegnemen, samen met vertrouwde partners als het Residentie Orkest, het Maestro Jules Orkest en het Philips Symfonie Orkest. Zo verheug ik me als een klein kind op Saint Saëns’ welhaast bizarre Dierencarnaval, Berlioz’ bedwelmende Symphonie Fantastique en Tsjaikovski’s ontroerende zwanenzang: de Symfonie Pathétique (nr. 6)”.

Maar er zijn komend seizoen ook tal van nieuwe elementen: met Het Gelders Orkest gaan we een familieshow over het orkest maken, waarin u kunt bepalen wat gespeeld wordt of zelfs het orkest kunt dirigeren, waarin klassieke muziek uit films wordt uitgelicht en ook nog eens de Uitvaart Top 3 wordt behandeld. Nieuw is het uitstapje naar Duitsland, waar we een oude ‘hit’ (Uit de Nieuwe Wereld) met onze Duitse vrienden van de Neue Philharmonie Westfalen gaan presenteren. Uiteraard ‘Auf Deutsch’!

Alle meesterwerken bekijkt u op de meesterwerken pagina. Alle concerten staan voor u op een rij in de agenda 2019-2020>>

Tot slot is daar een geheel nieuwe samenwerking met de wereld van de beeldende kunst: wegens groot succes prolongeren we de Zevende Symfonie van Sjostakovitsj (Leningrad), maar nu gezamenlijk met het Outsider Art Museum (gevestigd in de Hermitage Amsterdam). Met dit concert keren we, na even weg te zijn geweest, terug in de Grote Zaal van Het Concertgebouw, waar we in juni 2020 ook nog eens Tsjaikovki’s Pathétique mogen onthullen.

Maar we trappen af op 29 september a.s. in ‘ons’ vertrouwde TivoliVredenburg (alweer voor het zesde seizoen) met een Dierencarnaval matinee voor het hele gezin.

HIER VINDT U ALLE CONCERTEN VAN ONS SEIZOEN 19/20